close and return
eleonora meleti blog

Baby spa: Η απόλυτη ώρα

Baby spa: Η απόλυτη ώρα

από την Ελεονώρα Μελέτη — Posted in  Το Παιδί μου κι εγώ on 1 November 2019

Όταν ήμουν στο μαιευτήριο, είχε έρθει μία ιατρική επισκέπτης στο δωμάτιο για να μου διαφημίσει κάποιες κρέμες, σε περίπτωση που ήθελα να κάνω αποκατάσταση μετά τη γέννα, ώστε να μην αποκτήσω ραγάδες και χαλάρωση στο δέρμα.


 

Ήταν μία πολύ καλοβαλμένη κυρία, με περίεργη ξενική συμπεριφορά που αν μη τι άλλο ήξερε πάρα πολύ καλά τη δουλειά της! Να πουλάει τα προϊόντα της, αλλά όχι γιατί σε υποχρέωνε με τον τρόπο της, αλλά επειδή αφύπνιζε μέσα σου την επιθυμία σου να κάνεις καλό στον εαυτό σου.

 

Δεν θα ξεχάσω λοιπόν ποτέ κάποιες κουβέντες της.

 

Μιλώντας μου για τα προϊόντα που διαφήμιζε αναφέρθηκε στους Γάλλους, που είναι εκείνοι που από πολύ νεαρές ηλικίες εισάγουν την περιποίηση του εαυτού στην καθημερινότητα τους.

 

Μου είπε μέσα σε άλλα πως εμείς οι Έλληνες δεν έχουμε αυτή την παιδεία.

 

Μας ενδιαφέρει περισσότερο να βαφτούμε να ντυθούμε, να δειχθούμε, αλλά δεν μας ενδιαφέρει η ουσιαστική περιποίηση και φροντίδα του εαυτού μας.

 

Και εκεί έφερε σαν παράδειγμα αυτό που συμβαίνει στη Γαλλία.

 

Εκεί οι μητέρες διδάσκουν από νωρίς τις κόρες τους να φροντίζουν το δέρμα τους. Όχι μόνο στο πρόσωπο, όπως είθισται συνήθως, αλλά σε ολόκληρο το σώμα τους. Μου είπε πως οι Γαλλίδες δεν ξέρουν τι πάει να πει ραγάδες και αυτό γιατί κύριο μέλημα τους στην περιποίηση του σώματος τους, έχει η ενυδάτωση.

 

Από μικρές λοιπόν οι Γαλλιδούλες διδάσκονται την αγάπη για τον εαυτό και την αναγκαιότητα της σωστής φροντίδας. Μέσα από προϊόντα που δεν είναι απαραίτητα ακριβά αλλά αποτελεσματικά.

 

Και όταν τη ρώτησα πως το διδάσκουν, μου απάντησε κάνοντας πρώτα οι ίδιες στους εαυτούς τους, ό,τι πρέπει να μάθουν και οι κόρες να κάνουν μεγαλώνοντας.

 

Και κάπως έτσι αποφάσισα και εγώ να κάνω κάνω με τη μικρή μου.

 

Έχοντας αυτό στο μυαλό μου, προσπαθώ κάθε μέρα να πέφτω στο κρεβάτι έχοντας ακολουθήσει την καθημερινή ρουτίνα περιποίησης μου. Μπορεί η κόρη μου να μη με βλέπει, αλλά κάποια στιγμή την ώρα που φροντίζω τον εαυτό μου θα μπει στο μπάνιο και θα ρωτάει τι κάνω και τι βάζω…

 

Μέχρι τότε όμως, φροντίζω να αφιερώνω και στην ίδια την ώρα που της αξίζει για τη δική της περιποίηση.

 

Από την πρώτης στιγμή η μαία μου μου είχε υπογραμμίσει τη σπουδαιότητα του καθημερινού μπάνιου και αυτό όχι για να είναι το παιδί καθαρό, αλλά και γιατί το μπανάκι της είναι η ώρα που και εκείνη μπορεί να χαλαρώσει απολαμβάνοντας τη θαλπωρή του νερού αλλά και την αναζωογόνηση ενός απαλού μασάζ, λίγο πριν κοιμηθεί.

 

Ο παιδίατρος επίσης μου είχε επισημάνει πως το μπάνιο της θα πρέπει να έχει σταθερή ώρα κάθε μέρα, ώστε να την προετοιμάζει για τον ύπνο της, μου είχε πει ωστόσο να μην της βάζω πολλά προϊόντα τους πρώτους μήνες γιατί υπάρχει περίπτωση να της προκαλέσω ξηρότητα στο δέρμα, ενώ μου επίστησε την προσοχή μου στο πως θα επιλέξω προϊόντα περιποίησης.

 

Αν και πολλές μαμάδες χρησιμοποιούν ένα σαπούνι για το σώμα και τα μαλλιά, ο γιατρός μας ξεκαθάρισε πως από τη στιγμή που εμείς δεν θα λουζόμασταν με το κρεμοσάπουνο, θα έπρεπε να μην γίνεται το ίδιο και με το μωρό. Με συμβούλεψε να πάρω ένα προϊόν για το σώμα, και ένα για τα μαλλιά. Όπως και έγινε. Το επόμενο βήμα ήταν αυτό της ενυδάτωσης.

 

Οι επιλογές ήταν δύο: Κρέμα ή λάδι. Στην αρχή ήμουν διστακτική για το λάδι, καθώς είχα στο μυαλό μου ότι λεκιάζει ενώ θα μπορούσα να κάνω τη δουλειά μου και με μία απλή κρέμα.

 

Για ένα μωράκι όμως το λάδι, ενδέχεται να είναι πιο ενυδατικό ενώ ταυτόχρονα μπορεί να συνδυαστεί και με ένα χαλαρωτικό μασάζ που αρέσει σε όλα τα μπεμπίνια και τα ηρεμεί πριν τον βραδινό τους ύπνο.

 

Έχοντας ακούσει τις συμβουλές της μαίας και του γιατρού, αλλά έχοντας πάντα στο μυαλό και τα λόγια εκείνα για ιατρικής επισκέπτριας, αποφάσισα να αποκτήσω με την κόρη μου τη δική μας ώρα καθημερινού spa διδάσκοντας της πως είναι όμορφο να περιποιείται τον εαυτό της και πως το αξίζει.

 

Και επειδή ξέρω πως διαβάζοντας κάποια από εσάς, αυτό το άρθρο θα μου στείλει μήνυμα για να με ρωτήσει ποια προϊόντα χρησιμοποιώ στη μικρή μου, να σας πως πως έχω επιλέξει τη σειρά cien baby από τα lidl που αποτελείται από σαμπουάν, κρεμοσάπουνο σώματος και λάδακι. Είναι ελαφριά, με λίγη ποσότητα δημιουργείται μία απολαυστική σαπουνάδα , έχουν ευχάριστο άρωμα, ενώ το λαδάκι, παρά το γεγονός ότι έχει λιπαρή υφή, δρα ως ξηρό λάδι, χωρίς να λερώνει τα φορμάκια και τα πιτζαμάκια της μπέμπας.

 

 


close and return

Επιστροφή στην Κατηγορία Το Παιδί μου κι εγώ
recent posts