close and return
eleonora meleti blog

Σούπα αρακά

Σούπα αρακά

από την Ελεονώρα Μελέτη — Posted in  H Μαγειρική μου on 30 November 2019

Ο καιρός έχει αρχίσει για τα καλά να κρυώνει και τι καλύτερο από μία σούπα! Αν δεν έχεις δοκιμάσει τη σούπα αρακά, να η ευκαιρία. Δυναμωτική, νόστιμη, γεμάτη πρωτεΐνη, και σίγουρα διαφορετική…


 

 

Υλικά:

 

1 κς βούτυρο 1κς έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο

λίγο σέλερι ανάλογα με το γούστο, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1κγ φρέσκο θυμάρι ή βασιλικό

6 κούπες αρακά, είτε φρέσκο είτε κατεψυγμένο

4 κούπες ζωμό της αρεσκείας σας. Ταιριάζει πολύ ο ζωμός κοτόπουλου αλλά και λαχανικών

½ κγ αλάτι πιπέρι ανάλογα με το γούστο

 

Εκτέλεση:

 

Ζεστάνετε το βούτυρο και το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Προσθέστε μετά το κρεμμύδι, το σέλερι και αφήστε να κάψουν για περίπου 4-6 λεπτά ανακατεύοντας. Στη συνέχεια βάλτε μέσα το σκόρδο και το θυμάρι ή τον βασιλικό, και ανακατέψτε στη φωτιά για ακόμα 10 δευτερόλεπτα. Προσθέστε τον αρακά, με τον ζωμό και λίγο νερό ( 1-2 κούπες αν και εφόσον χρειαστεί) Αφήστε το να πάρει βράση, και όταν αρχίζει να βράζει η σούπα, χαμηλώστε τη φωτιά ώστε να μαγειρευτεί καλά ο αρακάς μέχρι να μαλακώσει καλά. Όταν έχει μαλακώσει ο αρακάς, κάντε τη σούπα πουρέ με ένα μπλέντερ, αλλά προσοχή μην καείτε!

 

Η σούπα σας είναι έτοιμη για να βάλετε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με το πως προτιμάτε!

 

Καλή όρεξη

 


close and return

Επιστροφή στην Κατηγορία H Μαγειρική μου




recent posts