close and return
eleonora meleti blog

Chickpea Popper: Ο πιο έξυπνος τρόπος για να αγαπήσει κανείς τα ρεβίθια!

Chickpea Popper: Ο πιο έξυπνος τρόπος για να αγαπήσει κανείς τα ρεβίθια!

από την Ελεονώρα Μελέτη — Posted in  H Μαγειρική μου on 5 December 2019

Πάντα είναι μία καλή ευκαιρία να βάλετε στη διατροφή σας, και εσείς και τα παιδιά, τα όσπρια! Αν όμως δεν σας αρέσουν και τόσο ή τα αποφεύγετε γιατί δεν τα θεωρείτε νόστιμα, η παρακάτω συνταγή θα σας κάνει να αλλάξετε γνώμη, τουλάχιστον για τα ρεβίθια.


 

 

Μπορείτε να σερβίρετε είτε σαν ορεκτικό, ή να τα βάλετε στη σαλάτα σας ακόμα και στη σούπα σας, καθώς τα ρεβίθια σας θα θυμίζουν περισσότερο κρουτόν!

 

Υλικά:

 

2 κούπες ρεβίθια, μαγειρεμένα.

1 κς χυμό λάιμ, φρεσκοστυμμένο

1 κγ τσίλι σε σκόνη ή καπνιστή πάπρικα

½ κγ σκόρδο σε σκόνη

 

Εκτέλεση:

 

Προθερμαίνετε στο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Βάζετε ένα ταψάκι με στρωμένη μία λαδόκολλα.

Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα ρεβίθια με τα μυρωδικά και στη συνέχεια απλώστε τα στο ταψί με τη λαδόκολλα .

Αφήστε τα να ψηθούν μέχρι να πάρουν όμορφο χρυσό- καφέ χρώμα. Περίπου για μία ώρα…

 

Καλή όρεξη!

 


close and return

Επιστροφή στην Κατηγορία H Μαγειρική μου




recent posts