close and return
eleonora meleti blog

Συνταγή για γέμιση γαλοπούλας από τα παιδικά μου χρόνια

Συνταγή για γέμιση γαλοπούλας από τα παιδικά μου χρόνια

από την Ελεονώρα Μελέτη — Posted in  H Μαγειρική μου on 9 December 2019

Μπορεί κάποιες από εσάς να έχετε κάνει ήδη τη γαλοπούλα σας, υπάρχουν όμως και εκείνες που μέχρι την τελευταία στιγμή αναζητούν την καλύτερη συνταγή. Εγώ την έχω για εσάς εδώ, από τα χεράκια της μητέρας μου. Μία νόστιμη συνταγή που ταιριάζει και σε γαλοπούλα και σε κοτόπουλο!


 

 

Υλικά για τη γέμιση μίας μεσαίας σε μέγεθος γαλοπούλας

 

300 γρ κιμά μοσχαρίσιο

¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι

1 φλιτζάνι κονιάκ

12 δαμάσκηνα κομμένα στα δύο

12 κάστανα βρασμένα και κομμένα στα δύο

2 μήλα καθαρισμένα και καθαρισμένα σε καρέ

½ φλιτζάνι καρύδι χοντροκομμένο

½ φλιτζάνι κουκουνάρι καβουρδισμένο

½ κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκάλι

και το χυμό από ένα πορτοκάλι

4 φέτες μπέικον

αλάτι

πιπέρι

 

Εκτέλεση:

 

Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι, και ροδίζουμε τον κιμά, με το μπέικον για έξι με επτά λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, και συνεχίζουμε για 4-5 λεπτά το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το κονιάκ. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι, το αφήνουμε 2-3 λεπτά , προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, δαμάσκηνα, κάστανα, μήλα , καρύδι, κουκουνάρι, ξύσμα από πορτοκάλι, αλάτι , πιπέρι, ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

 

Τοποθετούμε τη γέμιση μέσα στη γαλοπούλα, και αν περισσέψει, τη σερβίρουμε και extra.


close and return

Επιστροφή στην Κατηγορία H Μαγειρική μου




recent posts