close and return
eleonora meleti blog

Συνταγή για "έξυπνο" παιδικό σνακ

Συνταγή για "έξυπνο" παιδικό σνακ

από την Ελεονώρα Μελέτη — Posted in  H Μαγειρική μου on 23 December 2019

Τα παιδιά είναι απρόβλεπτα! Αλλάζουν συνεχώς τα διατροφικά τους γούστα μέχρι να αποφασίσουν τι τους αρέσει και τι όχι, βαριούνται εύκολα τις γεύσεις, ενώ δείχνουν πάντα ενθουσιασμό για ένα γλύκισμα, ακόμα και αν αυτο που τους προσφέρεται δεν είναι πραγματικό γλυκό!


 

Αυτό ακριβώς συμβαίνει και με τη συνταγή που ακολουθεί! Πρόκειται για ένα γρήγορο εύκολο “παγωτάκι” που δίνει την αίσθηση στο παιδί ότι θα απολαύσει ένα αγαπημένο γλυκάκι, ωστόσο δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα υγιεινό σνακ με επιδόρπιο γάλακτος!
 


Τι θα χρειαστούμε:
 




1) Ένα επιδόρπιο γάλακτος. Μπορείτε να βάλετε το επιδόρπιο γάλακτος της αρεσκείας σας. Εγώ επιλέγω το βιολογικό βρεφικό επιδόρπιο γάλακτος NaturNes Bio της Nestle γιατί είναι από 100% βιολογικό γάλα, δεν έχει πρόσθετη ζάχαρη, δεν έχει συντηρητικά και χρωστικές ουσίες, ενώ η υφή του είναι τέτοια που κάνει το “παγωτάκι” πλούσιο σε γεύση. Επίσης μπορείτε να επιλέξετε όποια γεύση σας αρέσει, εγώ όμως προτιμώ την κλασσική , γιατί μου αρέσει να πειραματίζομαι βάζοντας μέσα και άλλα υλικά, που είτε δεν τρώει εύκολα η Αλεξάνδρα αλλά θέλω να τις τα περάσω, είτε γιατί θέλω να δίνω διαφορετικές γεύσεις σε κάθε “παγωτάκι” για να υπάρχει ποικιλία. Το εν λόγω προϊόν ωστόσο μπορείτε να το βρείτε και σε γεύση αχλάδι-μπανάνα και μήλο-ροδάκινο. 

2) Μισή μπανάνα, ή όποιο φρούτο της αρεσκείας σας. Η μπανάνα βοηθάει λόγω της υφής της ενώ δίνει και γλυκιά γεύση. 

3) Δύο κουταλιές της σούπας γάλα αμυγδάλου.

4) Ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι (εάν το παιδάκι είναι πάνω από 2 ετών) διαφορετικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σιρόπι σφένδαμου ή αγάβης εφόσον όμως πρώτα μιλήσετε με το γιατρό σας. 

5) Λίγη κανέλα 

6) 3-4 ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας εφόσον είστε σίγουρες πως το παιδάκι σας δεν έχει κάποια αλλεργία.


 

Εκτέλεση: 
Σε ένα μιξερ βάζουμε όλα τα υλικά μας, και χτυπάμε καλά μέχρι το μείγμα μας να έχει κρεμμώδες με βελούδινη υφή.



Όταν το μείγμα είναι έτοιμο το βάζουμε σε φόρμες σιλικόνης σε σχήμα ξυλάκι παγωτό. Τις βρίσκετε εύκολα σε καταστήματα με είδη μαγειρικής.

Στη συνέχεια  βάζουμε τις φόρμες στην κατάψυξη





Μόλις τα “παγωτάκια” δέσουν καλά, είναι έτοιμα για κατανάλωση. Αφήστε τα λίγο να μαλακώσουν και δώστε τα στο παιδάκι σας, αν και σίγουρα δεν θα αντισταθείτε ούτε οι ίδιες! 



*Πριν ακολουθήσετε τη συνταγή μιλήστε πρώτα με τον παιδίατρο σας, για τυχόν αλλεργίες αλλά και για να σας επιβεβαιώσει πως το παιδάκι σας είναι σε ηλικία να δεχτεί κάποια από τα υλικά που αναγράφονται στη συνταγή.


close and return

Επιστροφή στην Κατηγορία H Μαγειρική μου




recent posts