close and return
eleonora meleti blog

Μπισκότα με φιστικοβούτυρο με 4 υλικά

Μπισκότα με φιστικοβούτυρο με 4 υλικά

από την Ελεονώρα Μελέτη — Posted in  H Μαγειρική μου on 15 January 2020

Αναζητώντας νόστιμα σνακ, που θα αρέσουν στην Αλεξάνδρα, θα δίνουν την αίσθηση γλυκού αλλά ταυτόχρονα δεν θα έχουν ζάχαρη και λιπαρά , πέτυχα την πιο τέλεια συνταγή για μπισκότα με φιστικοβούτυρο!


Χωρίς ζάχαρη, σαφώς, χωρίς αυγά, χωρίς άσπρο αλεύρι! 


Όταν τη δοκίμασα πρώτη φορά εντυπωσιάστηκα με το πόσο εύκολη είναι, αλλά και με το πόσο νόστιμα βγήκαν τα μπισκότα! 


Η εκτέλεση της συνταγής, από τη στιγμή που θα έχετε βάλει τα υλικά σας σε μία τάξη, θέλει μόλις 7 λεπτά για να μπει στο φούρνο! Επομένως αξίζει να τη δοκιμάσετε!Πάμε να δούμε τι θα χρειαστείτε…
 

Υλικά: 

✓ ½ κούπα φιστικοβούτυρο απαλό, χωρίς ζάχαρη. Η ½ κούπα είναι περίπου 170 γρ φιστικοβούτυρο από μία συσκευασία των 350 γραμμαρίων. Στην αγορά θα βρείτε εύκολα φιστικοβούτυρο χωρίς ζάχαρη είτε στα σούπερ μάρκετ είτε και σε κατάστημα με βιολογικά τρόφιμα. 
 

✓ ¼ της κούπας σιρόπι σφενδάμου το γνωστό σε πολλούς marple syrup  
 

✓ ½ κούπα αλεύρι αμυγδάλου. Μπορείτε να το βρείτε σε επιλεγμένα σούπερ μάρκετ ή σε κατάστημα βιολογικών τροφών. 
 

✓¼ της κούπας αλεύρι καρύδας. Επίσης το βρίσκετε σε επιλεγμένα σούπερ μάρκετ ή σε κατάστημα βιολογικών τροφών. 
 



Εκτέλεση: 

Σε ένα μπολ αναμιγνύετε όλα τα υλικά και ανακατεύετε καλά. Όταν το μείγμα γίνει ενιαίο, το παίρνετε να το πλάσετε στα χέρια σας σαν μία μπάλα. Το μυστικό είναι η ζύμη να μην μένει στα χέρια σας, αλλά ταυτόχρονα να είναι απαλή και βελούδινη. Αν η ζύμη κολλάει, ρίξτε τόση ποσότητα από το αλεύρι αμυγδάλου ή καρύδας, ώστε να σταματήσει να κολλάει. 


Πλάθετε τα μπισκότα ένα ένα. Η δοσολογία της συνταγής «βγάζει» από 10 έως 12 μπισκότα ανάλογα με το πόσο πλούσια τα θέλετε. 


Τοποθετείτε τα μπισκότα σε ένα ταψί, πάνω σε ένα φύλλο λαδόκολλα, ενώ έχετε ήδη βάλει το φούρνο να προθερμαίνεται στους 180 βαθμούς. 

Με ένα πιρούνι  πιέζετε ελαφρά τα μπισκότα σε σχήμα «σταυρού» για να τους δώσετε μία πιο παιχνιδιάρικη μορφή. 


Βάζετε τα μπισκότα στο φούρνο και ψήνετε από 10-12 λεπτά. Καλό είναι να ρίχνετε μία ματιά στα μπισκότα σας όσο πλησιάζει ο χρόνος στο τέλος του, γιατί είναι πολύ εύκολο αν τα αφήσετε παραπάνω, να «αρπάξουν» στο κάτω μέρος.


Να ξέρετε πως μόλις βγάλετε τα μπισκότα από το φούρνο, αυτά θα είναι αρκετά μαλακά, και αν επιχειρήσετε να τα μετακινήσετε, θα θρυμματιστούν. Αφήστε τα να κρυώσουν  για περίπου 45 λεπτά και θα δείτε ότι θα «δέσουν» από μόνα τους. 


Είμαι σίγουρη ότι θα σας αρέσουν πολύ!

 


close and return

Επιστροφή στην Κατηγορία H Μαγειρική μου




recent posts