close and return
eleonora meleti blog

Banana Bread!

Banana Bread!

από την Ελεονώρα Μελέτη — Posted in  H Μαγειρική μου on 29 January 2020

Σας την είχα υποσχεθεί και σας την παραδίδω σήμερα με πολλή αγάπη! Αφού δοκίμασα διάφορες εναλλακτικές τόσο σε υλικά όσο και σε εμφάνιση, κατέληξα πως όπως και να το κάνεις , αυτό το banana bread είναι από το πιο νόστιμα , γρήγορα και διατροφικά πλήρη σνακ που μπορείς να απολαύσεις καθημερινά. Η μερίδα των 50 γραμμαρίων δεν ξεπερνά τις 250 θερμίδες επομένως μη το φοβηθείς καθόλου! Θέλει περίπου 20 λεπτά προετοιμασία αν το κάνεις για πρώτη φορά, και άλλα 45 περίπου λεπτά στο φουρνο! Πάρε τα υλικά και δοκίμασε το σήμερα!


Υλικά: 

✓ 260 γρ βρώμη ( είτε νιφάφες είτε πίτουρο βρώμης, απλά με το πίτουρο ίσως χρειαστεί λίγη ποσότητα παραπάνω για να μην “κρατήσει” πολλή υγρασία από τα υγρά υλικά).
 

✓420γρ μπανάνες ( καλό είναι να επιλέξεις ώριμες μπανάνες για να νιώσεις και τη γεύση της καλύτερα μετά το ψήσιμο).
 

✓3/4  κούπας γάλα είτε φυτικό είτε ζωικό ( εγώ προτιμώ το αμυγδαλόγαλα) ή ίδια ποσότητα ελαιόλαδο.Με το λάδι η γεύση λίγο “βαραίνει” ωστόσο γίνεται πιο μαλακή η υφή μετά το ψήσιμο και διαφέρει σαφώς και η τελική διατροφική αξία. 

1/2 σιρόπι αγάβης, ή ίδια ποσότητα σιρόπι σφένδαμου, ή ίδια ποσότητα μέλι. Έχει να κάνει με το προσωπικό γούστο του καθενός, αν και με το μέλι βγαίνει λίιιιγο πιο γλυκό απ ότι με τα άλλα υλικά. 

✓ 3/4 κσ ( κουτάλι σούπας) baking powder
 

✓ 3/4 κσ μαγειρική σόδα 
 

✓ 1κσ ξύδι 
 

✓ μία πρέζα αλάτι 
 

✓ λίγη κανέλα ανάλογα με το γούστο ( 1/2 κσ είναι αρκετή γιατί μετά μπορεί να “πικρίσει”)
 

✓ μία σκόνη βανίλιας 

 

Προαιρετικά από εδώ και πέρα ο καθένας μπορεί ανάλογα με το γούστο του να βάλει ο,τι άλλο του αρέσει, (όπως ξηρούς  καρπούς, τσιπς σοκολάτας, τριμμένη καρύδα…) Το έχω δοκιμάσει με καρύδια και ήταν πολύ νόστιμο, ενώ του πάει εξαιρετικά και η σοκολάτα τόσο γάλακτος όσο και υγείας. 

 

Εκτέλεση: 

Βάζετε τις μπανάνες στο μπλέντερ και τις πολτοποιείτε! Εμένα μου αρέσει να κρατάω μέσα και πολύ πολύ μικρά κομματάκια…
 

Στη συνέχεια τοποθετείτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύετε καλά έως ότου γίνει όλο ένα απαλό ομοιόμορφο μείγμα. Αν ακολουθήσετε τις οδηγίες το μείγμα δεν θα βρει “νερουλό” αν ωστόσο σας δίνει αυτή την αίσθηση προσθέστε λίγο ακόμα βρώμη για να δέσει το μείγμα λίγο περισσότερο. 
 

Επιλέξτε είτε μία φόρμα κέικ για το μείγμα σας, είτε μικρά φορμάκια για muffins. Αν δεν είναι από σιλικόνη  οι φόρμες σας, λαδώστε ελαφρά με ένα πινελάκι. 
 

Έχετε προθερμάνει τον φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου και ψήνετε το μείγμα για περίπου 35 με 40 λεπτά. Δοκιμάζετε το μείγμα με το μαχαίρι για να δείτε αν είναι έτοιμο και αν ναι, κλείνετε το φούρνο και αφήνετε το κέικ μέσα για ακόμα 10 λεπτά. 
 

Αφού αφήσετε το κέικ σας να κρυώσει μπορείτε να το απολαύσετε αμέσως ή να το γαρνίρετε με ζάχαρη άχνη, ή υγρή σοκολάτα, ή ακόμα και παγωτό! 
 

Είναι ιδανικό για όλες τις ώρες και για όλες τις ηλικίες! Εμείς σπίτι το λατρεύουμε οικογενειακώς! 

 


close and return

Επιστροφή στην Κατηγορία H Μαγειρική μου




recent posts