close and return
eleonora meleti blog

Μπάρες δημητριακών χωρίς συντηρητικά, με ξηρούς καρπούς, μπανάνα και χουρμάδες.

Μπάρες δημητριακών χωρίς συντηρητικά, με ξηρούς καρπούς, μπανάνα και χουρμάδες.

από την Ελεονώρα Μελέτη — Posted in  H Μαγειρική μου on 16 March 2020

Οι μπάρες δημητριακών είναι ένα από το πιο δημοφιλή σνακ.  Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να μπορούμε να τις φτιάχνουμε οι ίδιες με προσεγμένα υλικά, εύκολα, γρήγορα και με πολύ μεράκι.



Η συνταγή που ακολουθεί είναι εύκολη, δεν χρειάζεται να έχει κάποιος μεγάλη εμπειρία στην κουζίνα, δεν έχει μέσα ζάχαρη, είναι vegan,δίνει μαλακές στην υφή μπάρες, πλούσιες σε καλά λιπαρά και βιταμίνες, διατηρούνται στο ψυγείο για αρκετές μέρες και είναι ιδανικές για σνακ, ή για συμπλήρωμα μετά τη προπόνηση.

 

Τι θα χρειαστείτε: 

 

4 μπανάνες κατά προτίμηση ώριμες. 


215 γρ μείξη ξηρών καρπών ( επιλέγετε εσείς τους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας. Εγώ επέλεξα κάσιους, φουντούκια, αμύγδαλα, πεκάν, φυστίκι Aιγίνης και αμύγφαλα. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε ξηρά φρούτα αν σας αρέσουν, ταιριάζει απόλυτα το κράνμπερι, εγώ στη συγκεκριμένη συνταγή έβαλα και λίγη αποξηραμένη καρύδα γιατί μου αρέσει πολύ η γεύση.)


80γρ νιφάδες βρώμης 


6 χρουμάδες 

 

μία πρέζα αλάτι 

 

κανέλα 

 

Eκτέλεση: 

Κόβετε τις μπανάνες σε λεπτέ φέτες, όχι όμως πολύ λεπτές γιατί μπορεί να καούν ή να κολλήσουν στο αντικολλητικό χαρτί, αλλά ούτε και πολύ χοντρές για να μπορέσουν να ψηθούν στο φούρνο. Τις τοποθετείτε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τις βάζετε στο φούρνο στους 190 βαθμούς για 15 λεπτά. 

 

Σε ένα άλλο ταψί επίσης σε αντικολλητικό χαρτί βάζετε τους ξηρούς καρπούς και τη βρώμη. Τους ξηρούς καρπούς αν θέλετε μπορείτε πρώτα να τους καβουρδίσετε λίγο σε ένα τηγάνι. Για λίγα όμως λεπτά ώστε να μην αρπάξουν. Κατεβάζετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ενώ είναι ακόμα μέσα οι μπανάνες , βάζετε και το ταψάκι με τους ξηρούς καρπούς και τη βρώμη για ακόμα 10 λεπτά. 

 

Μόλις βγάλετε τα πάντα από το φούρνο, βάζετε σε ένα multi τους ξηρούς καρπούς, και τη μισή βρώμη και χτυπάτε μέχρι οι ξηροί καρποί να “κρατάνε” μικρά κομματάκια. Στη συνέχεια προσθέτετε τους χουρμάδες και τις μπανάνες, και χτυπάτε καλά μέχρι το μείγμα να αρχίσει να γίνεται σαν πάστα. Προσθέτετε το αλάτι, τη κανέλα, και χτυπάτε καλά έως ότου η πάστα σας να γίνει ένα όμορφο, ομοιογενές μείγμα. Πρέπει να είναι μαλακό αλλά στο εσωτερικό του να “νιώθεις” τα κομματάκια των ξηρών ξαρπών. 

 

Βάζετε το μείγμα σε ένα πιρέξ, και του δίνεται μία όμορφη μορφή απλώνοντας με τα χέρια. Στη συνέχεια ψήνεται στους 150 βαθμούς για 20 λεπτά. 

 

Όταν το μείγμα σας είναι έτοιμο θα πρέπει να παραμένει μαλακό. Πριν το κόψετε θα πρέπει να περιμένετε να κρυώσει καλά το μείγμα σας για να μην διαλυθούν οι μπάρες. Αποφασίζετε εσείς ανάλογα με τα γούστα σας σε τι σχήμα και σε τι ποσότητα θα κόψετε τις μπάρες σας. Αν δεν σκοπεύετε σε άμεση κατανάλωση, τυλίξτε τις μερίδες σας σε ειδική μεμβράνη και φυλάξτε στο ψυγείο!

 

Είμαι σίγουρη πως θα σας αρέσουν πολύ!

 


close and return

Επιστροφή στην Κατηγορία H Μαγειρική μου




recent posts