close and return
eleonora meleti blog

Βurger με “μπιφτέκια” από κόκκινα φασόλια και κινόα

Βurger με “μπιφτέκια” από κόκκινα φασόλια και κινόα

από την Ελεονώρα Μελέτη — Posted in  H Μαγειρική μου on 22 March 2020

Αν θέλεις να βγεις από την καραντίνα χωρίς να πάρεις κιλά, αλλά έχοντας "σκοτώσει" την ώρα σου τρώγοντας και τις λιχουδιές σου, δοκίμασε αυτή τη συνταγή για εναλλακτικό burger.


Το τι γίνεται με μαγειρικές αυτές τις μέρες στα σόσιαλ δεν λέγεται.

 

Αν συνεχίσουμε έτσι ένα είναι βέβαιο! Θα βγούμε από την καραντίνα με πολλά κιλά παραπάνω.

 

Γι αυτό λοιπόν και εγώ, που το ψάχνω λίγο παραπάνω με τις εναλλακτικές συνταγές, λόγω του ότι δεν τρώω κρέας , σας έχω μία συνταγή για το πιο καθαρό, θρεπτικό και ελαφρύ “βρώμικο” φαγητό, ώστε και τον εαυτό σας να ξεγελάσετε ότι κάνετε “γουρούνια” αλλά και να μην επιβαρύνετε τον οργανισμό σας με λιπαρά, περιττές θερμίδες και τύψεις. Eίναι μία πολύ καλή ιδέα για όσους νηστεύουν, ένας έξυπνος τρόπος για να δώσετε όσπρια στο παιδάκι σας, αλλά και μία νόστιμη συνταγή αν δεν θέλετε να φάτε κρέας.

 

Υλικά:

35 γρ κινοά (ζυγισμένη ωμή)

1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια, αφού πρώτα τα ξεπλύνετε και τα στραγγίξετε

1 κς γεμάτη πελτέ τομάτας. Αν σας αρέσει η γεύση μπορείτε να βάλετε και λίγο περισσότερο

1 κγ πάπρικα

1κγ σκόνη κρεμμύδι

1/2 κγ σκόνη σκόρδο

Λίγη ρίγανη

Μια πρέζα αλάτι

Πιπέρι ανάλογα με το γευστικό σας γούστο

3 φρυγανιές τρίμμα 

1 γεμάτη κς ελαιόλαδο

Ψωμάκια για burger

Το τι άλλο θα βάλετε μέσα στο burger  σας, εξαρτάται από τις προτιμήσεις σας, πχ ροδέλες κρεμμύδι,μαρούλι, τυρί, κέτσαπ, μουστάρδα, πίκλες, κλπ.

 

Εκτέλεση:

Βράζετε την κινόα  και την στραγγίζετε καλά. Παίρνετε τα φασόλια και αφού τα έχετε ξεπλύνει και στραγγίξει καλά, με ένα πιρούνι τα πολτοποιείτε και τα κάνετε πουρέ. Σε ένα μπολ βάζετε τα φασόλια, την κινόα και σιγά σιγά όλα τα υλικά και ανακατεύετε πολύ καλά. Όταν το μείγμα σας γίνει ομοιόμορφο, και δεν κολλάει στα χέρια ( σε περίπτωση που κολλάει μπορείτε να προσθέσετε λίγο τρίμμα φρυγανιάς ακόμα) , αρχίζετε να πλάθετε τα μπιφτέκια σας. Οι ποσότητες που αναφέρουμε βγάζουν 4 αφράτα μπιφτέκια.

 

Έχετε λαδώσει καλά ένα τηγάνι και αφού το έχετε βάλει να κάψει καλά, βάζετε τα μπιφτέκια σας. Τα ψήνετε έως ότου απ έξω  πάρουν χρώμα. Ενώ η μορφή τους θα θυμίζει πολύ τα μπιφτέκια κρέατος , όταν είναι έτοιμα, μέσα τα μπιφτέκια μας, θα παραμένουν μαλακά ακόμα και όταν έχουν ψηθεί.

 

Ανοίγετε τα ψωμάκια σας τα περνάτε και αυτά από το λαδωμένο τηγάνι και στη συνέχεια ξεκινάτε το “στόλισμα”.

 

Το γεύμα σας είναι έτοιμο για σερβίρισμα!

 

Καλή σας όρεξη!


close and return

Επιστροφή στην Κατηγορία H Μαγειρική μου




recent posts