close and return
eleonora meleti blog

Κρέμα επάλειψης σοκολάτα - φουντούκι χωρίς ζάχαρη ( από τη διατροφολόγο Ειρήνη Καραμπά)

Κρέμα επάλειψης σοκολάτα - φουντούκι χωρίς ζάχαρη ( από τη διατροφολόγο Ειρήνη Καραμπά)

από την Ελεονώρα Μελέτη — Posted in  H Μαγειρική μου on 4 April 2020

Όλοι έχουμε αγαπήσει σαν παιδιά τη σοκολατένια κρέμα επάλειψης, μία λιχουδιά που όσο μεγαλώνουμε δεν λέμε να αποχωριστούμε, άρρηκτα συνδεδεμένη μα τα παιδικά μας χρόνια, αλλά και με τα…παιδιά μας!


 

ΚΡΕΜΑ ΕΠΑΛΕΙΨΗΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

 

 

Δεν χρειάζεται όμως να τη στερούμαστε όταν είμαστε σε πρόγραμμα διατροφής ή να την περιορίζουμε στα παιδάκια μας όταν τη ζητάνε συνέχεια. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να προσαρμόζουμε τη συνταγή στις ανάγκες μας, και σε αυτό αποσκοπεί η συνταγή που μου παραχώρησε η διατροφολόγος Ειρήνη Καραμπά. Για όσους είχατε δει το live μας, η Ειρήνη μας είχε μιλήσει γι αυτή τη συνταγή και είχες δεσμευτεί πως θα μου τη στείλει ώστε να τη δοκιμάσετε όλοι! Νάτη λοιπόν!

 

Υλικά:

 

1 χούφτα καβουρδισμένα φουντούκια

Λίγο φρέσκο γάλα (1/5 ποτηριού κρασιού)

1 κ.σ γεμάτη μέλι

3 κ.σ κακάο ή χαρουπάλευρο

 

Εκτέλεση:

 

Ρίχνουμε τα φουντούκια στο μίξερ και τα αλέθουμε όσοεπιθυμούμε. Προσθέτουμε λίγο γάλα, στην αρχήελάχιστο, κατόπιν λίγο-λίγο και ορίζουμε την ποσότηταμε το μάτι ώστε να βγει όσο κρεμώδες επιθυμούμε.Προσθέτουμε και το μέλι και τα κάνουμε όλα ένα ωραίο μείγμα.  Τέλος προσθέτουμε το κακάο.

 


close and return

Επιστροφή στην Κατηγορία H Μαγειρική μου




recent posts