close and return
eleonora meleti blog

H πιο νόστιμη vegan τάρτα σοκολάτας!

H πιο νόστιμη vegan τάρτα σοκολάτας!

από την Ελεονώρα Μελέτη — Posted in  H Μαγειρική μου on 8 May 2020

Όταν τη δοκιμάζεις δεν προλαβαίνεις να σκεφτείς πως αυτό που τρως δεν έχει ζάχαρη, αλεύρι, γάλα, αυγά… γιατί απλά είναι τόσο νόστιμη που πραγματικά δεν θα πιστεύεις αυτό που τρως! Είναι πανεύκολη, υγιεινή και δεν δημιουργεί καθόλου τύψεις και ενοχές. Κατάλληλη για μικρούς και μεγάλους.


 

Τι θα χρειαστείτε: 


Mία φόρμα τάρτας 20/8 

 


Για τη βάση της τάρτας


✓ 45γρ αμύγδαλα ωμά ή ψημένα ,  χωρίς αλάτι,


✓ 65γρ αποξηραμένη καρύδα


✓ 2 κσ κακάο χωρίς ζάχαρη 


✓ 45γρ μέλι, ή σιρόπι αγάβης, ή σιρόπι σφένδαμου, ή σιρόπι ρυζιού ανάλογα με τα γούστα σας 


✓ 1κσ λάδι καρύδας 

 


Για τη μους σοκολάτας:


✓ 240γρ ώριμο αβοκάντο ( είναι περίπου 3 μεγάλα αβοκάντο)


✓ 45γρ γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη 


✓ 45γρ σιρόπι σφένδαμου  ή μέλι,  ή σιρόπι αγάβης , ή σιρόπι ρυζιού ανάλογα με τα γούστα σας


✓ 3 κσ λάδι καρύδας 

 

 

Γαρνιτούρα: 


✓ 65 γρ σοκολάτα σε τρίμμα, 85% περιεκτικότητας σε κακάο 

 


Εκτέλεση για τη βάση της τάρτας 

Σε ένα μπλέντερ βάζετε πρώτα τα στερεά υλικά, όπως τα αμύγδαλα, η αποξηραμένη καρύδα και το κακάο. 


Χτυπάτε για τριάντα δευτερόλεπτα, και στη συνέχεια προσθέτετε τα υγρά, όπως το μέλι ή το σιρόπι της επιλογής σας και το λάδι καρύδας. Συνεχίζετε να χτυπάτε το μείγμα μέχρι να γίνει κολλώδες. Θα πρέπει να είναι τέτοια η αίσθηση που να κολλάει λίγο στα χέρια σας, και να μην είναι “νερουλό”. Παίρνετε το μείγμα σας και το απλώνετε στη φόρμα τάρτας, επειδή θα κολλάει λίγο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ανάμεσα στα χέρια σας και το μείγμα λίγο αντικολλητικό χαρτί προκειμένου να κάνετε τη ζωή σας πιο εύκολη. Εφόσον απλώστε το μείγμα ομοιόμορφα στη φόρμα, δημιουργώντας την βάση για την τάρτα σας, τοποθετείτε τη φόρμα στο ψυγείο για περίπου 45 λεπτά. 

 

 

Εκτέλεση για τη μους σοκολάτας: 

Αδειάζετε τη σάρκα των αβοκάντο, και υπολογίστε πως θα χρειαστείτε 240γρ. Αφαιρέστε τυχόν μαύρο στίγματα γιατί μπορεί να κάνουν πικρή τη μους σας. Βάζετε το αβοκάντο στο μπλέντερ και προσθέτετε το σιρόπι σας, το κακάο, το γάλα αμυγδάλου και το λάδι καρύδας. Χτυπάτε καλά μέχρι να έχετε ένα ωραίο βελούδινο μείγμα. Μην ξεχνάτε να καθαρίζετε με μία σπάτουλα τα τοιχώματα του μπλέντερ εκμεταλευόμενοι όλο το υλικό σας. Οταν το μείγμα σας είναι έτοιμο το απλώνετε πάνω στη τάρτα σας, και τοποθετείτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες! Ακριβώς τότε θα βάλετε και τη γαρνιτούρα σας και το γλυκό σας είναι έτοιμο για να το απολαύσετε! 

 


Καλή όρεξη! 

 


close and return

Επιστροφή στην Κατηγορία H Μαγειρική μου




recent posts