close and return
eleonora meleti blog

Λαχταριστά american cookies με τριπλή σοκολάτα

Λαχταριστά american cookies με τριπλή σοκολάτα

από την Ελεονώρα Μελέτη — Posted in  H Μαγειρική μου on 30 December 2020

Αρχικά να σας πω πως χαίρομαι πάρα πολύ που βρήκα και πάλι λίγο χρόνο να μπω στο blog μου και να σας γράψω αυτή τη συνταγή. Δυστυχώς το τελευταίο διάστημα οι αυξημένες υποχρεώσεις μου με κράτησαν μακρυά από την αγαπημένη μου συνήθεια να μοιράζομαι μαζί σας σκέψεις, ιδέες, ειδήσεις και συνταγές, ωστόσο χωρίς να υπόσχομαι πολλά, να! Kάνω μία “επιστροφή” και πως θα μπορούσα άλλωστε να μην την κάνω από τη στιγμή που μου ζητήσατε τόσοι πολλοί τη συνταγή για τα cookies.


 

Να τη λοιπόν! Έφτασε! Πρόκειται για μία από τις πιο εύκολες συνταγές που έχω δοκιμάσει και αξίζει το κόπο να την κάνετε και εσείς προκειμένου να απολαύσετε αυθεντικά, λαχταριστά, αφράτα cookies με μεγάλα κομμάτια σοκολάτας και όχι μόνο.

Υλικά: 

 

100 γρ ζάχαρη 

150γρ μαύρη ζάχαρη 

115 γρ βούτυρο 

1 κγ βανίλια 

1 αυγό 

1 κγ αλάτι 

2 κγ μαγερική σόδα 

180 γρ αλεύρι 

125γρ κουβερτούρα της αρεσκείας σας κομμένη σε μεγάλο κομματάκια 

 

Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε  ή να βάλετε μόνο ( χωρίς σοκολάτα) ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας, ή cranberries, σταφίδες, σταγόνες καραμέλας κλπ ανάλογα με τα γούστα σας. 

 

Εκτέλεση: 

 

Σε ένα μεγάλο μπωλ προσθέτετε τη λευκή ζάχαρη, τη μαύρη ζάχαρη, το βούτυρο και τη βανίλια και ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει ένα ωραίο μαλακό μείγμα, προσθέτετε το αυγό, το αλάτι, τη σόδα και το αλεύρι και ανακατεύετε ξανά. Στόχος μας είναι ένα ομοιόμορφο μείγμα που θα θυμίζει καραμέλα , με κολλώδη υφή χωρίς ωστόσο να αφήνει κατάλοιπα στο μπωλ όταν θα ανακατεύουμε. Αυτό μπορείτε να το πετύχετε με λίγο επιπλέον αλεύρι σε περίπτωση που δεν έχετε την απαιτούμενη υφή με τις αρχικές δοσολογίες. Μόλις ανακατέψετε καλά, βάζετε στο μείγμα τα κομμάτια σοκολάτας ( συνήθως βάζω και γάλακτος και λευκή και μαύρη). Προσθέτετε και ό,τι άλλο υλικό έχετε αποφασίσει. Ενώ η αρχική συνταγή κάνει λόγο για 125γρ σοκολάτας, δεν θα σας πω ψέματα, πάντα βάζω αρκετή παραπάνω. Ανακατεύετε πολύ καλά το μείγμα. Σκεπάζετε το μπωλ με μία μεμβράνη και αφήνετε το μείγμα να δέσει στο ψυγείο για 40 λεπτά. 

 

Στη συνέχεια με ένα εργαλείο παγωτού παίρνετε μπαλίτσες από το μείγμα και τα τοποθετείτε πάνω σε λαδόκολλα που έχετε απλώσει στο ταψί. Να αφήνετε απόσταση από τη μία μπάλα στην άλλη γιατί το μείγμα θα απλώσει με τη θερμότητα. Με τις παραπάνω δοσολογίες μπορείτε να έχετε 10 μπισκότα. Πέντε σε κάθε ταψί. 

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 13-15 λεπτά. 

 

Όταν βγάλετε τα μπισκότα θα είναι σαν “λιωμένα” και αρκετά μεγάλα και μαλακά. Τα αφήνετε να κρυώσουν για δύο λεπτά και μετά με ένα πιρούνι μαζεύετε το μπισκότο από τις άκρες του, περιμετρικά, σπρώχνοντας προς το κέντρο του μπισκότου. ( μπορείτε να δείτε το σχετικό βίντεο στο instagram Eleonora.gr

 

Tα αφήνετε να κρυώσουν και τα τρώτε όλα!


close and return

Επιστροφή στην Κατηγορία H Μαγειρική μου




recent posts