close and return
eleonora meleti blog

Book your self

Book your self

από την Ελεονώρα Μελέτη — Posted in  Wellbeing and Psychology on 14 November 2019

Σε ένα από τα μηνύματα που πήρα, εδώ στο site , μία φίλη μου ζήτησε να της προτείνω βιβλία για ανάγνωση.


 

Αγαπώ τα βιβλία πολύ, και έχω ζηλευτή βιβλιοθήκη που πλέον δεν χωράει σπίτι μου. Θεωρώ τα βιβλία ένα από τα πιο δραστικά μέσα για να αποκτήσει κάποιος γνώση και εμπειρίες ζωής, και παρά το γεγονός ότι πολλοί δεν τα εκτιμούν, τα επιλέγω πάντα όταν θέλω να κάνω δώρο σε ένα ιδιαίτερο για μένα άτομο.

Από το τι βιβλία επιλέγει κάποιος για να διαβάσει μπορείς να μάθεις πολλά για το άτομο του. Όπως επίσης σημαίνει πολλά, το να μη διαβάσει κανείς βιβλία.
Αν και είναι πολύ προσωπικό θέμα , το γούστο στα βιβλία, θα απαντήσω στη φίλη , όπως μου ζήτησε και θα σας παρουσιάσω τρία από τα πιο αγαπημένα μου.

 

 

-Ουράνια Προφητεία. Του Τζείμς Ρεντφιλντ
Μου  το πρότεινε μία σχέση που είχα. Ήταν ένα πολύ καλλιεργημένο άτομο αν και η εικόνα του όπως και ο τρόπος ζωής του , ήταν εξαιρετικά αντιφατικά ως προς το πόσο “ψαγμένος” ήταν. Η σχέση μας, κράτησε κάπου στους 6 μήνες και αν πήρα κάτι από εκείνον, ήταν η επιθυμία να θέλω να ανακαλύψω την ομορφιά της ζωής στα απλά μικρά πράγματα. Το βιβλίο αυτό με βοήθησε πολύ και μου άνοιξε νέους δρόμους σηματοδοτώντας μία νέα εποχή στη ζωή μου.
Πρόκειται για μία περιπέτεια που εκτυλίσσεται στα δάση του Περού, εκεί όπου μία ομάδα ανθρώπων αναζητά ένα αρχαίο χειρόγραφο στις σελίδες του οποίου αναγράφονται 9 επιγνώσεις για μία καλύτερη ζωή.
Το διάβασα μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο , κοντά στη φύση, σε μία περίοδο της ζωή μου, όπου ήμουν και ένιωθα δυνατή, και τελειώνοντας το συνειδητοποίησα πως ο εμείς οι άνθρωποι , πολλές φορές ζούμε αλλά δεν βιώνουμε τη ζωή.

 

 

-Το άρωμα του Ονείρου. Τομ Ρόμπινς
Μου το είχαν προτείνει πολλοί, σε ανύποπτο χρόνο. Από τις περιγραφές τους , δεν με έπειθαν να το πάρω.
“Τυχαία” έπεσε στα χέρια μου, και απλά άρχισα να το ξεφυλλίζω.  Είναι 411 σελίδες και το διάβασα μέσα σε 5 μέρες , κατά τη διάρκεια των διακοπών μου στα Κουφονήσια. Σταματούσα το διάβασμα μόνο για να φάω και να κάνω μπάνιο.
Η ιστορία του βιβλίου ξεκινάει σε ένα δάσος στη Βοημία , και τελειώνει στο Παρίσι. Θέμα της, ένα μπλε μπουκάλι που φέρεται ότι μέσα του έχει την ουσία του σύμπαντος, μία μυστική ουσία που εξατμίζεται και από την οποία έχουν παραμείνει ελάχιστες σταγόνες.

 

 

-Η σχολή των θεών. Στέφανο Ντάνα
 Το βιβλίο αυτό μου το πρότεινε η τραγουδίστρια Άντζι Σαμίου, ενώ της έκανα συνέντευξη ζωντανά στην πρωινή μελέτη. Μου είχε ανοίξει την καρδιά της και μου μίλαγε για τα δύσκολα χρόνια που πέρασε όταν ο γιος της αντιμετώπιζε ένα σοβαρό προσωπικό πρόβλημα. Μέσα σε όλα τα άλλα μου είπε πως αυτό το βιβλίο βρέθηκε στα χέρια της εκείνη την εποχή και της έδωσε τεράστια δύναμη.
Είναι μεγάλο βιβλίο, φιλοσοφικού περιεχομένου που δίνεται μέσα από μία ιστορία φαντασίας, όπου ένας σύγχρονος άνθρωπος συνομιλεί με τον Ανώτερο Εαυτό του, και συνειδητοποιεί σιγά σιγά πως ο μόνος  υπαίτιος για ό,τι ζει και του συμβαίνει, είναι μόνο αυτός.
Δύσκολο βιβλίο, με την έννοια ότι θέλει ησυχία όταν το διαβάζεις, σαφώς πρέπει να  έχεις ένα στυλό και να κρατάς σημειώσεις και δεν διαβάζεται στο πιτσ φυτίλι καθώς οι πληροφορίες που δέχεσαι, αμέτρητες ακόμα και μέσα σε λίγες γραμμές, θέλουν χρόνο για να τις επεξεργαστείς. Το έχω διαβάσει 3 φορές και κάθε φορά, υπογραμμίζω άλλα. Φαντάσου τι τροφή κρύβει μέσα του.
Τώρα που είναι και γιορτές, αγοράστε ένα βιβλίο. Είτε για εσάς, είτε για δώρο σε κάποιο αγαπημένο πρόσωπο. Τα βιβλία κρατάνε μέσα στις σελίδες τους την ίδια τη ζωή.

 

 


close and return

Επιστροφή στην Κατηγορία Eυζήν και Ψυχολογία
recent posts